U bevindt zich hier: Startpagina » Docenten » Ardjoena Soerjadi

Ardjoena Soerjadi

biografie

Dirigent & Concertpianist Ardjoena Soerjadi

Ardjoena Petrus Soerjadi werd op 23 augustus 1972 geboren in Rotterdam.
Hij verbaast het publiek voor het eerst wanneer hij als elfjarige optreedt op het slotconcert van de pianodriedaagse in de Doelen te Rotterdam. Kort daarna is hij prijswinnaar op het Prinses Christina Concours (voormalig Edith Stein Concours).
Hij studeert aan het Rotterdams Conservatorium waar hij het diploma Uitvoerend Musicus behaalt als leerling van Daniël Wayenberg en Michael Davidson.
Als tweede hoofdvak studeert hij orkestdirectie bij Arie van Beek, Daan Admiraal en Jurjen Hempel.
Tijdens zijn studie wordt hem de uitzonderlijke VSB-beurs toegekend, waarmee hij in Moskou aan de beroemde Gnesinschool piano studeert bij Vladimir Tropp en direktie bij Watjeslav Tjistjakov.

De Dirigent
Hij treedt op voor radio en televisie en in binnen- en buitenland, waaronder Italië, België en Rusland. Hij staat voor orkesten als het Nationaal Philharmonisch orkest, Rotterdams Kamerorkest, Nederlands Promenade Orkest, het Czestochowa Philarmonic uit Polen en het Symfonieorkest van Vlaanderen uit België waarmee hij in de meest prominente zalen van Nederland pianoconcerten heeft gedirigeerd van Rachmaninoff, Tsjaikovsky, Grieg en Liszt met zijn broer Wibi Soerjadi als solist.
De pers prijst hem voor het harmonieuze samenspel tussen orkest en solist en de fraaie klank die hij uit het orkest weet te halen.

Van 1995 tot 2004 was hij werkzaam op het Belcanto Festival te Dordrecht waar hij assistent-dirigent is van gerenommeerde dirigenten als Giuliano Carella, Fabio Maestri, Massimo de Bernart en Gabriele Bellini. Hij dirigeerde opera's van onder meer Donizetti, Bizet, Meyerbeer, Rossini, en Mozart met een internationale cast en werkt samen met grote zangers als William Mateuzzi. De laatste jaren van het opera festival had hij de muzikale en zeer succesvolle leiding over Donizetti's "Teresa e Gianfaldoni"en over Mozart's meesterwerk "Don Giovanni".
In het World Forum Convention Center, het voormalige Congresgebouw in Den Haag dirigeerde hij de operettes ‘Die Lustige Witwe’ van Lehár, “Der Vogelhändler” van Zeller en ‘Im Weissen Rössl’ van Benatzky.
Ardjoena Soerjadi is dirigent van o.a. Residentie Operette ODES in Den Haag, Ventura in Hellevoetsluis en het Gemengd Koor Spijkenisse.

De Pianist
Als pianist geeft Ardjoena Soerjadi concerten in Nederland, België, Frankrijk en Italië. Hij nam met Daniël Wayenberg, Louis van Dijk en Hans Oudenaarden een cd op met concerten voor 2,3 en 4 piano's van Bach. In deze productie nam hij de uitzonderlijke taak van solist én dirigent op zich, hetgeen in een klavierconcert met nog drie andere solisten zeker uniek genoemd mag worden.
Ardjoena Soerjadi speelt ook graag kamermuziek. Zo treedt hij regelmatig op met de Belgische violist Hans van Kerckhoven en met de basbariton Nicolai Cok met wie hij in Frankrijk en Italië optrad.

Als concertpianist, repetitor, vocal coach, koor- en orkestdirigent bedreven in symfonisch en koor repertoire, opera, operette en kamermuziek, mag Ardjoena Soerjadi beschouwd worden als een zeer veelzijdig musicus.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren en sneller te laten werken. Meer info