MULAB

MULAB 2023/ 2024

Winfred van Buren
Winfred van Buren regisseur Musicallab

6 seizoenen terug is er een nieuwe cursus ontstaan bij het Charles Vermeer Zanginstituut: het Mulab. Op het Jubileumconcert in het Isala Theater heeft de groep zich voor het eerst gepresenteerd. De overweldigende belangstelling en het succes van dit eerste optreden heeft ervoor gezorgd dat het Mulab dit seizoen een vervolg krijgt.

Het Mulab is in een jaar tijd een werkplaats geworden waar mensen van allerlei achtergronden (popkoren, individuele zangles, amateurtoneel, ervaren of totaal onervaren in de zang- en theaterwereld) in een relatief kleine groep werken aan popsongs met een verhaal of musicalliederen met de scènes waar de liedjes inzitten er om heen.

De lessen bestaan uit o.a. uit vocale scholing op het gebied van zuiverheid, meerstemmig samenzang in kleine ensembles en liedinterpretatie. Daarnaast wordt er altijd aan acteervormen en –technieken gewerkt en wordt ‘het lied van de avond’ ingestudeerd (met live pianobegeleiding) èn meteen in scène gezet. Na een aantal maanden wordt er uit de liedlijst gezamenlijk een keuze gemaakt en worden vervolgens een aantal stukken in detail uitgewerkt en ingestudeerd, zowel vocaal als theatraal. We sluiten het seizoen weer af met een kleinschalig uitvoering.

De lessen worden gegeven door regisseur/zang- en speldocent Winfred van Buren en zangcoach/dirigente Leonie van der Wal. Op dit moment krijgen we veel vragen over het instroomniveau en of er mogelijk een herhaling plaats gaat vinden van het basisjaar. Bij voldoende aanmeldingen wordt overwogen om een tweede groep te starten, ook gezien de groepsgrootte: bij 20 deelnemers zit een groep vol.

Op woensdagavonden kunt u van 20.00u-22.00u een openbare les bij komen wonen aan het Fluiterlaan 400 te Capelle a/d IJssel (achter het ISALA theater). Alleen kijken mag, maar meteen meedoen ook. Voor meer info kunt u mailen naar info@winfredvanburen.nl, of naar het emailadres van het Charles Vermeer Zanginstituut info@charlesvermeer.nl
Zie ook www.mulab.nl

Het Mulab is zeer geschikt voor mensen die eens willen onderzoeken wat ze in de combinatie van zingen en spelen kunnen en willen. Ervaring is absoluut niet noodzakelijk, een open instelling wel. Ook mensen die al individueel zangles hebben of in een koor ervaring hebben maar eens in een kleiner ensemble, soms zelfs met kleine solo’s, willen zingen zijn welkom. MusicalLab is een prima plek om je individueel te ontwikkelen. Door het soort songs en de individuele aandacht van meerdere docenten zien we een snelle en grote ontwikkeling bij deelnemers. Afgezien daarvan is het ook nog eens gewoon leuk!

De cursus is voortgekomen uit de samenwerking tussen Charles Vermeer, regisseur Winfred van Buren en een aantal popkoren van het Zanginstituut. Er bleek behoefte aan een plek waar mensen uit o.a. die koren op een meer individuele manier ‘door kunnen groeien’, zonder dat ze er meteen alleen voor staan. Want veel zangers vinden het deelnemen aan een groep prettig en ook gewoon leuk. Verder wilde het instituut weer iets aan Musical gaan doen, een onderdeel van de vocale muziek waar zo veel in gebeurd is in Nederland, de laatste 25 jaar.

Locatie:CVZI Fluiterlaan 400 te Capelle aan den IJssel
Kosten 45,00 per maand gedurende 10 maanden van het jaar. In een productiejaar wordt de contributie 11 x 45,00.
Volgend productiejaar met uitvoering Isala Theater is 2023
Tijd: Woensdagen van 20.00-22.00 uur. Docent: Winfred van Buren.
Inschrijven kun je HIER

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren en sneller te laten werken. Meer info