U bevindt zich hier: Startpagina » Zanglessen » Zingen is leuk!

Zingen is leuk!

zanglessen, popkoren, klassieke koren, close harmony, seniorenkoren, koorscholing, musical, vocal coach, kinderlessen.
In alle stijlen en voor elke leeftijd!

Anti-stress De geschiedenis
Veel mensen hebben al ontdekt, dat zingen fijn is om te doen. Maar wist U, dat zingen ook gezond is?

Volgens wetenschappers is zingen één der beste anti-stress middelen, die er bestaat. In de 35 jaar, dat ik gediplomeerd zangpedagoog ben en Master in Neuro Linguistisch Programmeren maak ik wekelijks mensen mee, die direct uit het werk, zeer gespannen, moe en mat naar zangles komen, met de mededeling, dat zij eigenlijk af hadden willen bellen, omdat zij te moe waren om te komen. Meestal verdwijnt deze vermoeidheid tijdens de les: mensen gaan fitter de deur uit, dan zij kwamen. Bij een lage en gereguleerde adem word je rustiger, de hersenen krijgen extra zuurstof en je zingt de problemen van je af! Zingen geeft nieuwe energie! Zingen is ook geestelijk helend. Zingen doe je met hart en ziel. Je leert ook beter luisteren naar je lichaam. Het zelfvertrouwen groeit naarmate er progressie in het zingen is. Ook spreken wordt makkelijker en duidelijker.

Maar bovenal is zingen heerlijk om te doen!

Charles Vermeer
Sinds januari 1993 bestaat er in Capelle aan den IJssel het "Charles Vermeer Zanginstituut".

Een stuk idealisme? Een uit de hand gelopen hobby? Een waagstuk? Op alle vragen zeg ik JA! Om aan een zangstudie op een Conservatorium te beginnen moet je wel een beetje gek zijn, vonden veel van mijn vrienden en familieleden, maar om vervolgens je baan op het Conservatorium en de Muziekschool aan de wilgen te hangen en een eigen zangschool te beginnen vonden mensen bizar! Ik volg in het leven vaak mijn gevoel. Gevoelsmatige beslissingen zijn voor mij vaak de beste. Zo viel ook het besluit om op eigen benen verder te gaan.

Inmiddels bestaat het zanginstituut 27 jaar en werken 40 personeelsleden/ docenten in een vast of freelance dienstverband. We geven meerdere concerten per jaar, bezocht door honderden belangstellenden. Er worden workshops en speciale projecten georganiseerd. In eigen beheer hebben wij diverse koren en vocale ensembles voor elke leeftijd en in vele stijlen. Andere koren schakelen ons in voor koorscholing en adviezen. We geven lessen in solfège en nog veel meer.

De school telt inmiddels meer dan 1000 leerlingen. Er wordt gewerkt op diverse leslocaties. Het lijkt er op of we in een behoefte voorzien?! Op deze website vindt u alles over onze lessen, cursussen, koren met vermelding van prijzen, etc.

Zingen is leuk, dus schrijf je gauw in!
INSCHRIJVEN

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren en sneller te laten werken. Meer info