U bevindt zich hier: Startpagina » Tarieven » reglementen popkoren

reglementen popkoren

reglementen popkoren

POPKOREN Charles Vermeer ZangInstituut

Info en reglementen seizoen 2023/ 2024

Vocalvizi-zangmethode
De koren gebruiken de Vocalvizi zangmethode. Voor de instrumentale begeleiding wordt gebruik gemaakt van professionele geluidsopnamen. Er wordt gebruik gemaakt van diverse vocale arrangeurs.

Repertoire
De Popkoren zingen uitsluitend zeer gevarieerde popmuziek met ook incidenteel een song uit een musical of een swingende gospel.

Voor iedereen
Iedereen is welkom. Er wordt niet gedaan aan stemtests en de leden gebruiken geen notenschrift. We doen op dit moment niet aan koorkleding, maar wel aan enthousiasme en uitstraling. Het motto is: Plezier maakt kwaliteit! Met het Vocalvizi-oefenmateriaal bereid je je thuis voor en gaat het samen repeteren heel eenvoudig: Er is direct een klinkend resultaat!

Wanneer en waar
De popkoren oefenen wekelijks op de locaties, die aangegeven zijn op de website van het Charles Vermeer ZangInstituut (www.charlesvermeer.nl). De zalen zijn vanaf 19.30 uur open en we starten om 20.00 uur (In Vlaardingen is de start om 19.45 uur, in Schiedam om 19.30 uur).
Na een korte pauze rond 21.00 uur gaan we door tot 22.00 uur (Vlaardingen tot 21.45 uur, Schiedam tot 21.30 uur)
Er is ook gelegenheid om na afloop met elkaar na te genieten onder het genot van een drankje. Het CVZI zet zich in om twee keer per jaar een kooroptreden te initiëren. (Optredens van externe aanvragers zoals instellingen, bedrijven, gaan in overleg met het CVZI via info@charlesvermeer.nl).
Iedereen bereidt zich op de repetities thuis of onderweg voor met behulp van het oefenmateriaal.
De songcoach(dirigent) beslist welk repertoire er gezongen wordt. Incidenteel worden er workshops ingelast, waarin onderwerpen als stemgebruik en presentatie aan de orde komen. Je wordt geacht je partij te kennen als je op de repetitie komt. Als je om welke reden dan ook niet op de repetitie aanwezig kunt zijn, hoef je je in principe niet af te melden.

Inschrijf- en lesgeld, lesmateriaal
Het inschrijfgeld bedraagt eenmalig EUR. 28,50 en het lesgeld bedraagt EUR. 32,- per maand. In juli en augustus zijn er geen lessen (er is dan ook geen lesgeld verschuldigd). In de 10 repetitiemaanden per jaar worden er naast de 2 maanden zomerstop geen repetities gehouden in de andere schoolvakanties. Deze vakanties worden elk jaar tijdig bekend gemaakt en zijn na te lezen op www.cvzi.nl
De betaling loopt gewoon door, als je om welke reden dan ook niet bij de repetities aanwezig kunt zijn. De nummers worden online aangeboden als mp3 en songtekst. Bij digitale aanmelding (online op www.cvzi.nl) en na betaling van het eenmalige inschrijfgeld ontvang je login en wachtwoord van de ledenpagina van het koor waar je je voor hebt opgegeven.

Betaling per periode/jaar
Er zijn twee betaalperioden. De eerste periode loopt van september t/m januari (5 maanden, lesgeld EUR. 160,-) en de tweede van februari t/m juni (5 maanden, lesgeld EUR. 160,-). In juli en augustus repeteren we niet en wordt er ook geen lesgeld betaald. De betaling gebeurt steeds vooruit per periode. Soms zijn er kortingen als je voor twee volledige perioden ineens vooruit betaalt. Acties worden altijd tijdig aangekondigd. Vraag naar de voorwaarden. Het lesgeld kun je contant betalen op de eerste repetitie-avond van de nieuwe periode of overmaken op bankrekening NL 95 ABNA 0420 3538 79 t.n.v. Charles Vermeer ZangInstituut te Capelle aan den IJssel onder vermelding van eigen naam, naam van het koor waar je in zingt en de periode. Het bedrag moet dan uiterlijk een week voor de eerste repetitie-avond van de nieuwe periode op de rekening zijn bijgeschreven. Achterstallige contributie wordt belast met € 25,- administratiekosten. Er wordt geen restitutie verleend op reeds betaalde contributie.

Later instromen
Belangstellenden zijn altijd welkom om vrijblijvend een eerste repetitie mee te maken. Als je mee wilt zingen geldt: Deze eerste repetitie is gratis. Als je je inschrijft betaal je eenmalig EUR. 28,50 inschrijfgeld op de avond dat je lid wordt. Je betaalt voorts: EUR. 32,- per maand voor de rest van de periode waarin je start. Als je in de loop van een maand instroomt betaal je EUR. 8,- per resterende oefenavond die maand. Betalingen kunnen verricht worden zoals hiervoor onder Betaling per periode / jaar is aangegeven.

Opzeggen
Opzeggen kan slechts per periode met inachtneming van minimaal één volle kalendermaand opzegtermijn voor het verstrijken hiervan. Wil je dus stoppen op 1 februari dan moet je schriftelijk opzeggen voor 1 januari. Bij stoppen per 1 september opzeggen uiterlijk 1 augustus. Op reeds betaalde contributie wordt geen restitutie verleend. De nummers worden online aangeboden als mp3 en down te loaden songtekst.
Opzegging dient altijd schriftelijk te geschieden. Opsturen s.v.p. naar Charles Vermeer ZangInstituut, Fluiterlaan 400, 2903 HN Capelle a/d IJssel of per mail naar administratie@charlesvermeer.nl
Het eenmalig inschrijfgeld blijft 3 maanden geldig na uitschrijving.

Informatie
Het instituut zorgt voor het huren van de locatie, inroosteren van eventuele workshopdocenten en de levering van het oefenmateriaal. De administratie wordt bijgehouden door Wen van der Torre tel. 010-4422599.
mail: administratie@charlesvermeer.nl
De songcoach is verantwoordelijk voor het repertoire, de repetities, het geluid en de leiding bij de optredens. Aangezien zij als team de hele organisatie van het koor trekken, wordt er geen bestuur samengesteld. Wel wordt er incidenteel aan de leden gevraagd in tijdelijke commissies plaats te nemen. Die commissies begeleiden tijdelijke projecten. Denk bijvoorbeeld aan een optreden, etentje, vrijwilligerswerk, koorjubileum etc. Op www.cvzi.nl staat actuele informatie over de koren.


Charles Vermeer ZangInstituut (CVZI), Fluiterlaan 400, 2903 HN Capelle aan den IJssel, tel: 010- 4422599
E-mail: info@charlesvermeer.nl Contributie s.v.p. uitsluitend overmaken op NL 95 ABNA 0420 3538 79, t.n.v. Charles Vermeer ZangInstituut – Capelle aan den IJssel, o.v.v. de achternaam die bij inschrijving is doorgegeven en de naam van het koor waar je in zingt en over welke periode het gaat.

Capelle aan den IJssel, juli 2023.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren en sneller te laten werken. Meer info